Beschermd wonen in Hoogezand

Na je behandeling voor een verslaving of andere psychiatrische problematiek weer op eigen benen staan is best een grote stap. VNN biedt begeleiding bij het wonen vanuit een aantal woonlocaties, onder andere het beschermd wonen in Hoogezand.

Voor wie is het?

Beschermd Wonen Hoogezand is er specifiek voor mensen met een dubbeldiagnose. Onze bewoners krijgen naast hun verslavingsbehandeling ook psychiatrische hulp. We helpen je om in stapjes steeds dichter bij je einddoel te komen: doorstromen naar zelfstandiger wonen. Aan het omgaan met terugval in gebruik en/of de psychiatrische problematiek, en het voorkomen ervan, geven we veel aandacht. Je doorloopt vijf fases als je bij ons woont. Bij elke fase groeit het vertrouwen in jezelf en je eigen zelfredzaamheid.

Wij willen je een beschermde en veilige woonsituatie bieden waarin je zo zelfstandig als mogelijk kunt leven. Hierbij geven wij begeleiding. Jouw wens is daarbij het belangrijkste. Het is dan ook heel belangrijk dat je actief meedoet en heel graag wilt werken aan je zelfredzaamheid. 

'Altijd iemand in de buurt om je bij te staan'

BESCHERMD WONEN: het verhaal van KlaasKlaas heeft zoveel meegemaakt, zoveel te vertellen, dat hij wel een boek zou kunnen schrijven. Voor het verhaal over zijn verblijf bij Beschermd Wonen heeft hij niet zoveel tijd nodig. Hier kent hij de mensen. Hier is het stabiel. Er is altijd iemand iemand in de buurt. “De medewerkers steunen me en staan achter me. Dankzij hen wil ik de rest van mijn leven cl...

Dit is beschermd wonen Hoogezand

  • Gespecialiseerd in dubbeldiagnose: verslavingsbehandeling in combinatie met psychiatrische hulp.
  • Je werkt aan structuur en doet dingen waar je voldoening uit haalt. Hier is veel aandacht voor.
  • We zijn er 24 uur per dag. Dat geeft rust, ontspanning en veiligheid voor onze bewoners.
  • Onze bewoners hebben de wil om clean te blijven.

Beschermd wonen in Hoogezand: Wat kun je verwachten?
De begeleiding stemmen we zoveel mogelijk af op jouw behoefte. We stellen samen een begeleidingsplan op. Daarin maken we afspraken over onder andere wonen, werken, leren, vrijetijdsbesteding, het voorkomen van een terugval, sociale contacten, huishouding en zorgen voor je zelf. Je wordt individueel begeleid door 2 mentoren. Waar ga je mee aan de slag:

  • Ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden, zoals zelfstandigheid en zelfredzaamheid
  • Deelname aan groepsactiviteiten, zoals het onderhouden van het wooncomplex, sporten, koken en bewonersvergaderingen
  • Verplicht werk of een andere dagbesteding, bij leerwerktrajecten in Sappemeer of vrijwilligerswerk
  • Contacten aangaan en sociale vaardigheden leren

Hoe zien de ruimtes eruit?
Er zijn 26 appartementen, waarvan 10 woningen in de directe omgeving. Elke woning heeft een woonkamer, keuken, 2 of 3 slaapkamers, toilet en doucheruimte. De woningen zijn standaard gestoffeerd en hebben een basisinrichting. Er is een kantoorruimte voor begeleiders waar altijd begeleiding en toezicht is. Je kunt ook gebruik maken van een inloopruimte voor een gesprekje en koffie of thee.

Hoe lang kun je beschermd wonen Hoogezand?
Je kunt zo lang als nodig is in de woonvoorziening blijven. Doorstromen naar een meer zelfstandige woonsituatie behoort tot de mogelijkheden, maar is geen doel op zich.

Medewerkers
Er is 7 dagen in de week 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Op de woonlocatie werken woonbegeleiders, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, een sociaal juridisch medewerker (biedt begeleiding in de financiën, administratie en juridische zaken), een sociaal psychiatrische verpleegkundige en een psychiater.

Waar is de woonlocatie gevestigd?
Het adres van de woonlocatie in Hoogezand is:
Pieter Langendijkstraat 22
9602 BZ  Hoogezand
Telefoon: 050 522 57 47
 

Aanmelden?

Als je bij Beschermd Wonen Hoogezand wilt wonen, moet je ook een behandeling volgen. Je hebt daarom een verwijzing voor behandeling én wonen nodig. 

Video Beschermd Wonen locatie Hoogezand

Sfeerimpressie Beschermd Wonen locatie Hoogezand