Gebruik VNN

Anoniem chatten

VNN is er om informatie te geven, mee te denken en advies te geven. We weten alles van middelen(gebruik) en wat het met je kan doen. Als jij dat wilt, kunnen we ook hulp voor je regelen. Ben je gewoon benieuwd of ben je bezorgd om een ander? Gebruik VNN!

...voor advies

Adviesgesprek 
Gratis en anoniem kom je in gesprek met een expert van VNN. Zij hebben verstand van middelen, hoe die werken en de problemen die ermee samen kunnen gaan. Als je wilt, kunnen ze je ook vertellen wat er mogelijk is aan hulp en wat er misschien goed bij jouw situatie zou kunnen passen. Niks hoeft. 
Bel 088 234 34 34 en vraag om een adviesgesprek. 
 
Een afspraak met een jongerenwerker van VNN 
De jongerenwerker komt naar je toe om met je mee te denken. Zonder oordelen of verplichtingen. Deze jongerenwerkers zijn heel veel gewend en vooral benieuwd naar jouw verhaal.  
Bel 088 234 34 34 en vraag om een afspraak met een jongerenwerker. 
 
Anoniem chatten 
Via de roze knop rechts kom je meteen in contact met iemand in de verslavingszorg, uit een landelijk team. Je mag zelf weten wat je deelt of vraagt. 
 

...voor informatie (over middelen en gebruik) 

  • Informatie over middelen. Lees hier meer over de verschillende middelen en wat ze doen. Je kunt doorklikken naar alcohol, drugs, andere middelen, kenmerken van gebruik en risico's. 

  • Beluister één van onze podcasts. Elke aflevering gaan onze communicatieadviseurs in gesprek met specialisten uit de eigen organisatie en erbuiten. We praten niet alleen over verschillende verslavingen, maar ook over gedrag, menselijke struggles en het vinden van geluk en een gezonde leefstijl. Podcast: VNN In Gesprek | VNN  

…voor hulp 

Vaak lukt het wel om zelf om te minderen met gebruiken, of om te gaan met problemen rondom gebruik. En als dat niet lukt, dan hoef je het niet alleen op te lossen. VNN heeft verschillende manieren om je te helpen. Je hoeft niet helemaal zelf te bedenken welke manier bij jou past. VNN kan met je meedenken in een adviesgesprek, maar je huisarts kan ook met je meedenken. De huisarts doet ook de officiële verwijzing. Bij het intakegesprek bepaal je samen met VNN wat de beste match is. Vormen van hulp op een rijtje: 
 
Poliklinisch 
Hier kom je regelmatig op gesprek bij een behandelaar van VNN. Samen werk je aan je problemen rondom je verslaving. Vaak door middel van cognitieve gedragstherapie 

Ambulant 
Je behandelaar komt naar je toe voor je behandelgesprekken. Bij de intake wordt besproken of deze vorm van hulp past bij jou en jouw situatie.  

Met het hele gezin 
Soms is de beste oplossing om met het hele gezin in behandeling te gaan. Deze manier heet MDFT, Multi Dimensional Family Therapy. 

De kliniek 
Hier verblijf je een bepaalde periode in een kliniek van VNN. Je krijgt behandeling in de vorm van gesprekken, vaak ook groepsgesprekken en activiteiten. Je bent ook even helemaal uit je normale omgeving en alle triggers die daarbij horen. Je kan en mag niet gebruiken. Soms ga je na een tijd over naar deeltijdbehandeling. 

Steungroepen 
Er zijn verschillende steungroepen. Dat is geen behandeling, maar het kan heel fijn zijn om te merken dat je ergens niet alleen in staat. Bijvoorbeeld een groep voor als je ouder gebruikt en je daar moeite mee hebt: KOPP/KOV Jongerengroep | VNN. Valt het je zwaar dat je partner veel drinkt of gebruikt? Dan is er de steungroep voor partners.

Portret van Laura, jongerenkliniek Vossenloo

Filmpje van Laura, jongerenkliniek Vossenloo - 3.21 minuten

In VNN-kliniek Vossenloo verblijven jongeren die te kampen hebben met een verslaving (en soms ook andere psychische problemen). In de film vertelt Laura waarom ze werd opgenomen en hoe het dagelijks leven er in de verslavingskliniek uit ziet.

Neem contact op

088 - 234 34 34